Eğlence

HomePod ve HomePod mini’ye güncelleme ile kayıpsız ses desteği gelecek

apple homepod homeos

Apple, web sitesinde yayınladığı yeni bir destek belgesinde, Apple Music’te yakında çıkacak olan kayıpsız ses özelliğinin ayrıntılarını biraz daha derinlemesine inceliyor.

Apple şimdi hem HomePod hem de HomePod Mini’nin gelecekteki bir yazılım güncellemesinden sonra kayıpsız sesi destekleyeceğini söylüyor. Bu, Apple’ın akıllı hoparlörlerinden birine veya birkaçına sahip olan kişiler için iyi bir haber olacak. Kayıpsız bir kaynak çalan iki HomePod stereo olarak gruplandırılmışsa, bu durum mükemmel bir sesin elde edileceği anlamına gelecek. Ancak Apple, bu yazılım güncellemesinin ne zaman yayınlanacağına dair henüz bir takvim açıklamıyor.

Ayrıca söz konusu belge, Apple TV 4K’nın standart kayıpsız sesi ancak ALAC dosyaları haziran ayında kullanıma sunulduğunda destekleyeceğini açıklıyor. Apple, çoğu durumda, “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” katmanının USB DAC gibi harici aygıtlar gerektireceğini söyledi.

Apple, müşterilere mümkün olan en iyi dinleme deneyimini sağlama konusundaki “taahhüdünü” duyurmak için bu dokümanı kullanıyor. Kodlama yöntemleri geliştikçe “orijinal stüdyo kaydından neredeyse ayırt edilemez” hale geldiğini iddia ettiği AAC’den ve Apple Digital Masters girişiminden bahsediyor.

Bunlara ek olarak söz konusu belge, Apple’ın geçen hafta başlarında AirPods Max ile ilgili olarak verdiği bilgileri tekrarlıyor. Şirket, Lightning – 3,5 mm kablosuyla müzik dinlerken sesin kulağa harika geleceğini söylüyor, ancak bu sesin teknik olarak, “kabloda oluşan analogdan dijitale dönüşüm nedeniyle kayıpsız olmayacağını” söylüyor.

Bu arada Apple, kayıpsız kalitenin Apple Music’e özel olacağını bir kez daha onayladı:

iTunes’dan satın aldıklarımı kayıpsız olarak yeniden indirebilir miyim?

Apple Music’e abone olursanız, müziği yalnızca Apple Music kataloğundan kayıpsız olarak yeniden indirebilirsiniz.

Sorunun cevabı, her ne kadar doğrudan belirtilmese de, “hayır”. Apple’ın kullanıcıları abonelik hizmetine yönlendirmek istediği açık şekilde görünüyor. Apple Music, haziran ayında kullanıma sunulacak yeni özellikleriyle birlikte 20 milyondan fazla şarkıyı kayıpsız kalitede sunacak ve bu sayı 2021’in sonunda toplamda 75 milyonun üzerine çıkacak.

İLGİLİ HABERLER