Eğlence

Hogwarts Legacy’nin çıkış tarihi için yeni açıklama

hogwarts legacy

Hogwarts Legacy 2022’nin son günlerinde PC, PlayStation 4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S’te oyuncularla buluşacak. 2020’nin son günlerinde duyurulan Hogwarts Legacy’nin normalde 2021’de yayınlanması planlanıyordu. Ancak daha sonra oyunun çıkışı 2022’ye ertelenmişti. Çıkış için yılın sonlarının işaret edilmesi, işlerin biraz daha somutlaştığı anlamına geliyor.

Hogwarts Legacy’nin merakla beklenen ilk görüntüleri, Sony’nin State of Play canlı yayınında paylaşıldı. Açık dünyada geçen RPG formatında bir oyun olan Hogwarts Legacy’nin nasıl görüneceği ve oynanacağı konusunda bir fikir edinmek de mümkün oldu.

Hogwarts Legacy’de Harry Potter evreninden bir yan hikaye anlatılıyor. Ancak bu hikaye Harry Potter kitaplarından çok uzun zaman önce geçiyor. 1800’lü yıllarda geçen filmde oyuncular, Hogwarts’ta beşinci sınıfa yerleştiriliyor. Burada oyuncular derslere girerek büyüleri, iksirleri, büyülü bitkileri, vahşi canavarları eğitmeyi öğreniyor.

Oyuncular eski büyüleri manipüle etme yeteneğine sahip olacak. Burada oyuncular büyücü dünyasını karanlık güçlerden koruma görevini de üstlenecek.

Hogwarts Legacy yeni hocalar, öğrenciler, kötüler, akıl hocaları ve bazı tanıdık hayaletler bulunacak. Oyunun geliştirme sürecinde Harry Potter dünyasının yaratıcısı J.K. Rowling’in herhangi bir dahlinin olmadığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER