Teknoloji

HMD Global Nokia X6 için müşterilerinden fikir istiyor

nokia x6
hmd global nokia x6
HMD Global Nokia X6’yı hafta içinde tanıtmıştı. Şirket telefona ilişkin planlarında henüz tam karar vermemiş gibi görünüyor.

HMD Global Nokia X6’yı hafta içinde tanıtmıştı. Şirket telefonu sadece Çin’de satma konusunda henüz kesin kararını verememiş gibi görünüyor.

Orta segmentte konumlanan Nokia X6, hafta içinde Çin’de resmen görücüye çıkmıştı. Nokia markalı ilk çentikli telefon olan X6, çevrimiçi ortamda büyük ilgi çekmişti. Bu ilgi, Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global’ı bir kez daha düşünmeye sevk etmiş gibi görünüyor. Şirketin ürün şefi Juho Sarvikas, Twitter hesabı üzerinden bir anket başlatarak takipçilerine Nokia X6’yı Çin dışında satışa sunup sunmama konusundaki fikirlerini sordu.

Sarvikas’ın anket için belirlediği 24 saatlik süre, bugün Türkiye saatiyle 15:21’de sona erecek. An itibarıyla 6 bin 722 kullanıcının katıldığı ankette oy kullananların yüzde 92’si telefonun Çin’de de satışa sunulmasını destekliyor. Yüzde 8’lik kısmı ise telefonun sadece Çin’de satışa sunulması gerektiğini düşünüyor.

Nokia X6’da 2280 x 1080 piksel FHD+ çözünürlüğe sahip 5.8 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Söz konusu ekran 19:9 görüntü oranına sahip. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı ile 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı olmak üzere üç farklı seçenek sunuluyor. Telefonun arkasında 16 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera modülü bulunuyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

HMD Global Nokia X6’yı ilk olarak 21 Mayıs’ta Çin’de satışa sunacak. Sarvikas’ın anketinden çıkan sonucun şirketin stratejisini nasıl etkileyeceği ise zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER