Teknoloji

Nokia ilk kez IFA’ya katılıyor

hmd global ifa 2019

Nokia markalı telefonların üreticisi HMD Global, kendisi için bir ilke imza atarak Berlin’de gerçekleştirilecek IFA’ya katılacağını açıkladı. Şirket adına duyuruyu ürün şefi Juho Sarvikas, Twitter aracılığıyla yaptı. HMD Global, IFA 2019 kapsamındaki etkinliğini 5 Eylül Perşembe günü gerçekleştirecek. Etkinlik Türkiye saatiyle 17:00’da başlayacak.

Sarvikas, etkinlikte izleyicileri nelerin beklediği konusunda bilgi vermedi. Ancak Nokia 6.2 ve 7.2 modellerinin duyurulması sürpriz olmayacaktır. Bu iki telefonun ağustos ayında duyurulduktan sonra IFA 2019’da sergilenmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Daredevil kod adıyla anılan Nokia 5.2’nin de etkinlikte tanıtılabileceği belirtiliyor. Orta segmentte konumlanacak Nokia 5.2’nin üç lensli bir arka kameraya sahip olacağı ve bu lenslerden birinin çözünürlüğünün 48 megapiksel olacağı söyleniyor.

Dedikodu kazanında üst segmentte konumlanacak başka telefonlar da bulunuyor. Nokia 9.1 PureView söz konusu grubun üyeleri arasında yer alıyor. Bu cihazın tanıtımının üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe ertelendiği söylense de, cihazla ilgili bazı bilgilerin paylaşılabileceği söyleniyor. 5G desteği, yonga set ve kamera sistemi merak edilenler arasında öne çıkıyor.

HMD Global’ın bu etkinlikte açılan kameralı ilk telefonu Nokia 8.2’yi de tanıtabileceği de söyleniyor. Ancak bu telefonla ilgili söylentilerin daha sınırlı olduğunu unutmamak gerekiyor.

HMD Global için IFA yeni bir sahne

HMD Global için IFA yeni bir sahne niteliği taşıyor. Şirket şimdiye kadar Nokia markalı telefonlarının duyurusu için Mobil Dünya Kongresi’ni veya bağımsız etkinlikleri tercih etmişti.

İLGİLİ HABERLER