Teknoloji

Hitachi EMIEW3 ile Pepper’a rakip oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hitachi emiew3

Japon mobil operatörü Softbank tarafından geliştirilen “duygusal robot” Pepper’ın artık bir rakibi var. Hitachi EMIEW3 adını taşıyan “insansı robotu” ile tam teşekküllü ticari servislere destek olmayı amaçlıyor. EMIEW3 de, tıpkı Pepper gibi, insanların mağazalarda ve kamusal tesislerde yönlerini bulmasına yardımcı oluyor.

Temel olarak turistlere yardım etmesi planlanan robot, hareket halindeyken diller arasında geçiş yapabiliyor. Gerçek dünya koşullarına daha hızlı uyum sağlayabilmesi, EMIEW3’ye hedeflediği kitleye ulaşması konusunda avantaj sağlayabilir. Pepper’a kıyasla daha hızlı çalışan Hitachi’nin robotu, yere düştüğünde ayağa kalkabiliyor ve gürültülü sokaklarda bile iletişimde olduğu kişinin sesini algılayabiliyor.

EMIEW3’nin daha önce geliştirilen robotların eksikliklerinden de ders almışa benziyor. Robotun köşelere yaklaşırken yavaşlaması, böylelikle yaşanabilecek çarpışmaları önlemeye çalışması alınan derslere örnek olarak gösterebilir. Robot, yardıma ihtiyaç duyduğunu düşündüğü insanları da otomatik olarak tespit edebiliyor.

Hitachi EMIEW3’nin en büyük eksikleri ise Pepper gibi cana yakın olmaması ve bilgileri gösterebilecek bir ekranının bulunmaması olarak sıralanabilir. EMIEW3’nin tam olarak hazır hâle gelmesi içinse 2018’i beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER