Teknoloji

Hisense Google Asistan ve Amazon Alexa’yı bir arada sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
hisense google asistan
Hisense H10E

Çinli televizyon üreticisi Hisense, geçtiğimiz hafta 2018 model televizyonlarında Amazon’un dijital asistanı Alexa’ya yer vereceğini açıklamıştı. CES 2018’de yeni ürünlerini gözler önüne çıkaran şirket, bir de sürpriz yaptı. HiSense Google Asistan ve Amazon Alexa’yı bir arada sunan üst segment modelleri H10E ve H9E Plus’ı tanıttı. Söz konusu televizyonların uzaktan kumandalarında Google Asistan’a hızlı erişimi mümkün kılan özel bir tuş da bulunuyor.

H10E, Hisense’in 2018 model TV portföyünün en gelişmiş üyesi olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan H10D’nin gelişmiş versiyonu olan televizyon, 2200 nit maksimum parlaklık seviyesine sahip. Hisense’in kendi işletim sistemi yerine Android TV ile çalışan H10E’de tasarım anlamında da bazı küçük değişiklikler gerçekleştirilmiş. Dolby Vision HDR desteğine de sahip olan televizyonda Google Asistan ve Amazon Alexa bir arada yer alıyor. 75 inçlik H10E’nin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmedi.

Hisense H9E Plus

Diğer üst segment televizyon olan H9E Plus ise H9E’nin daha fazla özellik taşıyan versiyonu olarak tanımlanabilir. H9E Plus da Android TV işletim sistemiyle çalışıyor ve Dolby Vision HDR desteğini barındırıyor. Google Asistan ve Amazon Alexa’yı bir arada sunan televizyon için 55 ve 65 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneği sunuluyor. H9E Plus modelleri için de henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil.

Hisense Google Asistan desteğini portföyünün geneline yaymıyor

HiSense Google Asistan desteğini portföyünün geneline yaymıyor. Şirketin diğer 2018 model TV’leri olan H9E, H8E ve H6E daha mütevazı cihazlar gibi görünüyor. Bu televizyonlarda kendi işletim sistemini kullanan Hisense, H9E ve H8E’de Amazon Alexa entegrasyonu sunuyor. H6E’de ise dijital asistan desteği bulunmuyor. Bu modellerin de fiyatları ve piyasaya çıkış tarihi henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER