Teknoloji

Hillary Clinton şifreleme tartışmasına dair görüşlerini paylaştı

hillary clinton

Kasım ayında gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olmak için Bernie Sanders ile yarışan Hillary Clinton, Apple ve FBI arasındaki şifreleme tartışmasında topa girdi. Mevcut durumu “Gelmiş geçmiş en kötü ikilem” şeklinde tanımlayan Clinton, veri şifrelemesini kırmaktan ve bazı kötü aktörlere kapıyı açmaktan kaçınmanın bir yolunun bulunması gerektiğini dile getirse de; suçu ve terörizmi engellemek için kriminal aktiviteleri takip etmenin de bir yolunun bulunmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

Eski Dışişleri Bakanı, yaşanan tartışmada hem Apple’a hem de FBI’a hak verirken, problemin çözümü için somut bir öneri sunmaktan kaçındı. Clinton, çözüm için bir yol sunacak kadar konuya hakim olmadığını açıkça dile getirdi.

Demokratların adayı olma konusunda oldukça şanslı gözüken Clinton, Amerikan hükümeti ve teknoloji şirketleri arasında “gerçek bir güvensizlik” olduğunu belirtse de, tarafların uzlaşması konusunda da bir yol haritası sunmaya yanaşmadı. Clinton, sadece ortada üzerinde çalışılması gereken ciddi bir problem olduğunu ifade etmekle yetindi.

Hillary Clinton’ın şifreleme tartışmasındaki ürkek tavrını yakında değiştirmesi gerekebilir. Apple ve FBI arasındaki gerginlik ABD Kongresi’nin gündemine girmiş durumda. Şifreleme tartışmaları gerek ön seçim gerekse de ana seçim döneminde sıklıkla konuşulacak gibi gözüküyor.

Demokratların adayı olma konusunda Bernie Sanders ile yarışan eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçtiğimiz hafta yapılan ön seçimlerde yedi eyalette zafer kazanarak önemli bir avantaj elde etmişti.

İLGİLİ HABERLER