Teknoloji

Hepsiburada Hepsiexpress ile e-ticarette akıllı çözümler vadediyor

hepsiburada hepsiexpressE-ticaret platformu Hepsiburada Hepsiexpress adını verdiği servisiyle Türkiye’deki e-ticaret dağıtım sektörüne yeni bir soluk ve hız kazandırma hedefiyle yola çıkmıştı. Hepsiexpress ile odak noktasında müşterinin bulunduğu bir hizmet anlayışı benimseyen şirket, internet üzerinden alışveriş yapan müşterilerine aynı gün, ertesi gün, randevulu ve hafta sonu teslimat gibi seçenekler sunmuştu. Hepsiexpress’in şimdiye kadarki performansından memnun görünen Hepsiburada, servisin kapsama alanını genişletmeye hazırlanıyor.

Türkiye’deki çevrimiçi perakende alışveriş pazarının hacmi 30 milyar seviyesine ulaşmış durumda. Hepsiburada’dan yapılan açıklamada, Hepsiexpress’in bu pazarın yüzde 65’lik kısmına ulaştığına dikkat çekildi. Hâli hazırda İstanbul, Kocaeli ve Ankara’da faaliyette olan servisin yakında önce İzmir ve Bursa’da, daha sonrasında ise başka illerde faaliyete geçmesi planlanıyor. Hepsiexpress, 2018’de 2017’deki büyüme oranını beşe katlamaya hazırlanıyor.

Hepsiexpress’in mevcut durumunun ve hedeflerinin anlatıldığı toplantıda konuşan Hepsiexpress Genel Müdürü Umut Aytekin, şu ifadeleri kullandı: “E-ticaretten alışveriş yapan müşterilerin ihtiyaçlarını gözeterek, müşteri deneyimini mükemmelleştirmeye yönelik kendi yenilikçi modelimizi oluşturduk. Yaptığımız araştırmalardan yola çıkarak, e-ticaret müşterilerinin siparişlerine daha hızlı ve tercih ettikleri zaman diliminde ulaşabilmeleri için; hafta içi ya da sonu farketmeksizin aynı gün ya da ertesi gün randevulu sipariş seçeneklerini sunmaya başladık. Müşterilerimiz müsaitlik durumlarına göre, randevu erteleme ya da randevulu iade hizmetlerinden de faydalanabiliyor. Özetle, Hepsiexpress ile e-ticaret alışverişinin kontrolü artık müşterilerde. Sizin kargonuzun değil, kargonuzun sizin peşinizden koştuğu bir dönem başlattık. Ayrıca, geliştirdiğimiz performans sistemi ile taşımacılarımızın performansını sürekli takip ediyor, verdiğimiz eğitimlerle onların gelişimine katkıda bulunuyoruz. Hepsiexpress olarak taşıdığımız ürünlere gözümüz gibi bakıyor, alıcılara hızlı ve hasarsız teslimat yapıyoruz. Bu özenli yaklaşımımız bizi pazarda lider konuma taşıdı. Tüm bu farklılıklarımız sayesinde müşteri memnuniyeti oranımızın yüzde 99 olduğunu ifade etmekten memnuniyet duyuyorum. Hepsiexpress olarak e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren tüm markalara taşımacılık ve teslimat hizmeti vermeye hazırız.”

Hepsiburada Hepsiexpress için iş modelini oluştururken müşterilerin beklentilerine ayrı bir önem verdiğinin altını çiziyor. Bu amaç doğrultusunda yaptırılan “e-ticaret müşteri içgörüsü” anketi de müşterilerin beklentisi konusunda önemli bilgiler veriyor.

Ankete göre:

  • Teslimat zamanı benim için önemlidir diyenlerin oranı: Yüzde 97
  • Ertesi gün randevulu hizmeti tercih edenlerin oranı: Yüzde 65
  • Özel tercih randevulu hizmeti (hafta sonu, akşam, aynı gün) tercih edenlerin oranı: Yüzde 35
  • Teslimat bilgisine önem verenlerin oranı: Yüzde 99
  • Teslimat memnuniyetinin tekrar alışveriş yapmayı tetikleme oranı: Yüzde 98
  • Randevulu teslimat ödeme yapma oranı: Her iki kişiden biri

Hepsiburada Hepsiexpress için kendi özel filosunun yanı sıra özel eğitimden geçen profesyonel bir taşıma ekibi de kullanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER