Teknoloji

İnternet bağlı Barbie çocuklarla konuşacak ve sorularına cevap verecek

hello-barbie-190215

Dünyanın en popüler oyuncak bebeği Barbie için 56 yıllık geçmişi boyunca modayı takip etmek ve zamanın ruhuna ayak uydurmak oldukça kolay bir iş oldu. Mattel’in duyurusunu yaptığı “Hello Barbie” isimli konsept, ikonik oyuncak bebeğin günümüzün teknolojik gelişmelerle şekillenen dünyasına da uyum sağlayacağını gösteriyor. İnternet bağlantısıyla birlikte gelecek olan Hello Barbie, çocuklarla konuşabilecek ve sorularına cevap verecek.

Barbie daha önce de dijtal elbiseler, kameralar ve bastırılabilen saç uzantıları aracılığıyla teknolojiyle temas etmişti. Ancak Hello Barbie serinin çocuklarla konuşabilen ve çocuklarla kurduğu iletişim aracılığıyla yeni şeyler öğrenecek ilk ürünü olacak.

Hello Barbie’nin temelini oluşturan teknolojinin altında ToyTalk imzası bulunuyor. Eski Pixar çalışanı Oren Jacob’un yönettiği şirket iPad uygulamalarıyla tanınıyor. Hello Barbie’de ToyTalk’un ses tanıma teknolojisi kullanılacak ve önceden belirlenmiş sohbetlerin metni Barbie hayranlarının aşina olduğu bilgiler ışığında yazılacak.

Çocukların sorabileceği sorulara verilebilecek yanıtlar Hello Barbie’de yüklü olarak gelecek. Oyuncak internete bağlanabildiği için sıklıkla sorulan sorular ışığında Barbie için farklı cevaplar yazılabilecek. Hello Barbie için yayınlanacak güncellemelerle de bebeğin cevap haznesi geliştirilecek.

Fast Company’ye konuşan Oren Jacob, ilk etapta Barbie’nin diyaloglarının tahminler doğrultusunda gerçekleşeceğini, ancak zamanla bu diyalogların çocuklar ve Barbie arasında anlam ifade eden bir hâle bürüneceğini belirtti. Barbie’nin dinleme özelliğinin sürekli aktif olmayacağını, kullanıcıların bebeğin kemerindeki butona basarak bu özelliği aktive edebileceğini de ayrıca belirtmek gerekiyor. Hello Barbie’nin  2015’in sonlarında piyasaya çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER