Teknoloji

HDR10+’ın ruhunu yansıtan logosu ortaya çıktı

hdr10+Panasonic IFA 2018 kapsamında düzenlediği basın konferansında resmi HDR10+ logosunu gösterdi.

Şimdiye kadar siyah ve beyaz renklerle yazılmış metin biçiminde bir logo görüyorduk. Resmi logoda ise bu teknolojinin ruhuna uygun şekilde hoş bir renk yelpazesi yer alıyor, sundukları işaret ediliyor.

HDR10+ ilk kez IFA 2017’de gösterilmişti. Bir yılın ardından da logosunu ve bu teknolojiyi kullanacak ürünleri görmüş olduk.

Panasonic; FZ950, FZ800, FX780, FX740 TV serilerinin, aynı zamanda DP-UB420, DP-UB820 ve DP-UB420 Blu-ray oynatıcılarının HDR10+ uyumlu olacağını kaydetti.

HDR10+, Panasonic‘in 20th Century Fox ve Samsung ile birlikte geliştirdiği bir teknoloji. Bu nedenle Japon şirket için önemi büyük.

Bu teknolojiyle amaçlanan, Dolby Vision gibi rakip bir teknolojiye alternatif olan, daha açık bir platformu hayata geçirmek. Düşük maliyet ve kolay kullanım da önemli noktaları arasında bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Fox, HDR10+ uyumlu içeriklerini çok yakında açıklayacağını duyurmuştu. Warner Bros da çeşitli 4K Blu-ray içeriklerinin bu teknolojiyi barındırdığını açıklamıştı. Amazon Prime Video da bu teknolojiye uyum sağlayan platformlardan bir tanesi olmuştu.

İLGİLİ HABERLER