Teknoloji

Hasbro en büyük rakiplerinden Mattel’i satın almaya hazırlanıyor

hasbro mattelHasbro, dünyanın en büyük oyuncak üreticileri arasında yer alıyor. Son dedikodular, şirketin kendisini daha da büyütecek bir satın almaya imza atmaya hazırlandığını gösteriyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Hasbro Mattel için teklifte bulundu.

Hasbro ve Mattel, ABD pazarının en büyük iki oyuncak şirketi konumunda. Eğer satın alma gerçekleşirse, iki şirketin son derece geniş katalogları birleşmiş olacak.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, taraflar anlaşmaya oldukça yakın. Henüz anlaşma için masaya getirilen koşullar bilinmiyor. Kesin bir açıklama gelmediği için görüşmelerin sonuçsuz kalmasının da ihtimaller dahilinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Hasbro Mattel için bir fırsat olabilir

Hasbro Mattel için işlerini düzeltmek adına bir fırsat olabilir. Büyük oyuncak zinciri Toys R’ Us’ın eylül ayında yaptığı iflas başvurusunun Mattel’in işlerini olumsuz yönde etkilediği söyleniyor. Hasbro’nun satışlarının da Toys R’ Us’ın iflasından kötü yönden etkilendiği söylense de, Star Wars ve Karlar Ülkesi gibi Disney içerikleri için yaptığı oyuncaklar sayesinde şirketin bu etkiyi kırdığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER