Teknoloji

Güvenlik açığı bütün Internet Explorer kullanıcılarını tehdit ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer emektar işletim sistemi Windows XP’yi kullanıyorsanız, Internet Explorer’da keşfedilen yeni bir güvenlik açığı sizi rahatsız etmeli. Microsoft’un yayınladığı güvenlik bülteni müşterilerini 6’dan 11’e tüm Internet Explorer versiyonlarını etkileyen bir güvenlik açığına karşı uyarıyor.

windows-xp-080414

 

Söz konusu açık korsanların bilgisayarınız üzerinde tüm izinleri elde etmesine, programlar yüklemesine, verileri görüntüleme ve silmesine izin veriyor. Üstelik tüm bunlar sadece bir web sitesinin ziyaret edilmesiyle gerçekleşiyor. Windows’un modern bir versiyonunu kullanan Internet Explorer kullanıcıları birkaç hafta içinde alacakları yama sayesinde bu açıktan kurtulmuş olacak.

Ne var ki, Windows XP için destek 8 Nisanda sona erdi, bu da Windows XP kullanıcıları için herhangi bir güncelleme çıkmayacağı anlamına geliyor. Bu, Microsoft’un destek süresinin bitiminden sonra ortaya çıkan ilk önemli güvenlik açığı olması bakımından dikkat çekiyor. Bundan sonra yeni açıklar görmek kuvvetle muhtemel. Anlayacağınız, Windows XP artık güvenli değil, terfi etmekte fayda var.

Açığı ortaya çıkaran ve Microsoft’a bildirimde bulunan güvenlik şirketi FireEye, Adobe Flash’ın açık olduğu Internet Explorer 9 ile 11 sürümlerini açık bir şekilde hedefleyen saldırıların gerçekleştiğine dair kanıtların bulunduğunu dile getirdi. İşletim sistemi ne olursa olsun tüm Internet Explorer kullanıcılarının bu açığı engelleyecek çeşitli seçenekleri bulunuyor. En basit yöntem Chrome veya Firefox gibi, şu anda Windows XP desteği de barındıran alternatif internet tarayıcıları kullanmak.

Eğer Internet Explorer’a bağlı kalmaya devam etmek istiyorsanız, Microsoft servis rehbetinin yanı sıra çeşitli gelişmiş yöntemler de sunuyor. Bunların arasında Geliştirilmiş Koruma Modunu aktifleştirmek de bulunuyor.

İlgili >> Microsoft, FireEye

İLGİLİ HABERLER