Teknoloji

Sony PS4 için dinamik ışık teknolojisi ve artırılmış gerçeklik demolarını yayınladı

Sony Japonya tarafından yayınlanan son videolar PlayStation 4’ün başarılı artırılmış gerçeklik ve dinamik ışık simülasyonlarını ortaya çıkardı. Oyun severlerin ilgisini ve iştahını artıran bu teknolojilerden biri olan artırılmış gerçeklik ışık teknolojisinin PS4’ün kamerasının gelişiminde de kullanıldığı düşünülüyor.

sony-ps4-demo-280414

Videoların birinde ilk olarak elinde iki kare tutan bir adam gözüküyor. Bu kareler daha sonra içinde bir ördek olan balık kavanozlarına dönüşüyor ve videodaki adam bir kavanozdan diğerine su boşaltıyor. Bu işlem sırasında suyun yere sıçraması gibi detaylar dikkat çekerken, en ilgi çekici kısım olarak kavanozların tamamen yere boşaltıldıktan sonra otomatik olarak yeniden dolması ön plana çıkıyor.

İkinci videodaysa önce bir dinazor ardından da Japon çizgi karakteri Hatsune Miku gösteriliyor. Bu videoyla Sony, karakterin ve ışığın pozisyonuna göre ekrandaki yer hareketlerinde gölgelerin nasıl oluşturulduğu hakkında bir fikir vermiş oluyor.

Sony’nin demosunu gerçekleştirdiği son özelliğe eşlik eden bir video bulunmasa da, şirketin PS4 için bir takas kartı tanıma teknolojisi üzerinde çalıştığını öğrenmek epey ilgi çekiyor. Özelliğin gösterilmesi için yayınlanan tek karelik görüntüde oyuncuların kartın arkasındaki karakteri ekranda görebilecekleri ve yazan şarkıyı oyunda duyabilecekleri anlaşılıyor. Bu görüntüden hareketle PS4’ün oyun yelpazesinin genişleyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

sony-ps4-takas-karti-280414

İlgili >> NeoGAF

İLGİLİ HABERLER