Teknoloji

Güney Koreliler bu yıl içinde LTE Advanced ile 800 MB’lık filmi 22 saniyede indirecek

4G olarak anılan ve dördüncü nesil mobil veri iletişim teknolojilerinin Türkiye’ye gelişinin 2015 sonları veya 2016’da gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak mobil operatörler yeni döneme hazır şekilde girmek için test çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan planlamalara bağlı olarak mobil operatörler o tarihlerde kullanımda olacak LTE Advanced teknolojisine yoğunlaşıyor. Geçtiğimiz aylarda üç mobil operatörün yaptığı testler LTE Advanced teknolojisi sayesinde tek bir modemle 300 Mbps’ye varan indirme hızlarına ulaşıldığını göstermişti.

sktelecom-4g-lte-advanced-210114

Biz 4G LTE’ye geçiş için testlerin tamamlanmasını, aynı zamanda bürokratik işlemlerin neticeye kavuşmasını bekleyeduralım; Güney Kore’deki kullanıcılar LTE Advanced’in nimetlerinden yararlanmaya başlıyor. Bu ülkede faaliyet gösteren SK Telecom müşterilerine 300 Mbps indirme hızını sunmaya hazırlanıyor. Yılın ilerleyen aylarında sunulmaya başlanacak hizmetle birlikte aboneler 800 MB büyüklüğündeki bir filmi sadece 22 saniye gibi kısa sürede indirebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Avea LTE-Advanced testlerini aylar önce yaptı, şebekesinde maksimum 84 Mbps hız sunmaya başladı

Ancak SK Telecom bu noktada durma niyetinde değil. Mobil operatörün gelecek ay Mobil Dünya Kongresi’nde 450 Mbps indirme hızına ulaşan teknolojisini sergilemeyi planladığı söyleniyor. Tabii ki, 450 Mbps hız desteğinin sunulması bu yıla yetişmeyecek, belki gelecek yıl veya daha sonrasında Güney Kore’deki SK Telecom aboneleri daha yüksek hızdan yararlanmaya başlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Turkcell ve Vodafone 4G LTE Advanced testlerini sürdürüyor (videolu)

Tabii ki, yüksek indirme hızlarından tam anlamıyla yararlanmak için kullanılan mobil donanımın da uyumlu olması gerekiyor. Piyasaya sürülecek cihazlarda güncellenmiş yongaların ve bataryaların bulunması sayesinde LTE Advanced hızlarından yararlanmak mümkün olacak. Bu yıl içinde LTE Advanced destekli telefonların sayısının artmaya başlamasını bekleyebiliriz.

LTE Advanced ile birlikte mobil cihazlarda 4K video tüketiminin de artması bekleniyor.

İlgili >> SK Telecom

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER