Teknoloji

Güney Kore Bitcoin üzerindeki baskısını yeni düzenlemelerle artırıyor

twitter bitcoin

Güney Kore yönetimi bitcoin karşısında sert önlemler alıyor. Hazırlanan bir yasa tasarısıyla geleneksel bankaların bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle gerçekleştirdiği işlemlerin sınırlandırılması amaçlanıyor. Söz konusu yasa çıktığında, Güney Koreli şirketler kripto para birimi işlemleri için takas servisleri sağlayamayacak. Bu işlemler kredi ve banka kartı işlemlerinin kritik bir parçasını teşkil ediyordu.

Bu ayın başlarında getirilen başka kurallar finans şirketlerini daha geniş kapsamda kripto para birimlerine yatırım yapmaktan alıkoymuştu. Ayrıca kanunlar, geleneksel yatırımcıların kripto paralarla gerçekleştirdikleri alım ve satım işlemlerine sermaye kazanç vergisi getirmişti.

Taslak aşamasındaki kanun, dünya çapındaki bankaların uyguladığı “Müşterini Bil” kurallarına uygun olacak şekilde, şirketlerin gizli biçimde bitcoin satmasını da yasaklayacak. Bitcoin ve benzeri para birimlerinin kara para aklama işlemleri için kullanılmasının ardından birçok bitcoin sağlayıcısı bu kurallara uygun şekilde faaliyet göstermeye başlamıştı.

Öte yandan daha sıkı kuralların olduğu söyleniyor. Konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, devletin kripto para alışverişine ülke çapında yasak getirme fikrini de değerlendirdiği kaydedildi. Ne var ki, bu tarz bir yasağın politik veya teknik açıdan mantıklı olup olmayacağı bilinmiyor.

Çin şu anda bitcoin alışverişini tamamen yasaklayan tek ülke olma özelliğini taşıyor. Sıkı kontrol politikası uygulayan ülke, web üzerinde uyguladığı sansürün bir benzerini başka alana da taşımış oldu.

İLGİLİ HABERLER