Teknoloji

Grand Tour korsan yollarla en çok indirilen TV programı oldu

grand tourBBC’nin en popüler programlarından biri olan Top Gear’in orijinal kadrosu tarafından Amazon için hazırlanan otomobil programı Grand Tour, ilk bölümünden itibaren büyük bir ilgiyle karşılaştı. Ancak bu ilgi sadece yasal platformlarla sınırlı kalmadı.

Amazon Prime’a yıllık 100 dolar abonelik ücreti ödemek istemeyen pek çok kişi, ilk üç bölümü izleyebilmek için yoğun biçimde korsan yöntemlere başvurdu.

Muso isimli analiz şirketinden gelen rakamlara göre, programın ilk bölümü korsan yollarla 7.9 milyon kez indirildi. İkinci bölümde 6.4 milyona inen bu rakam, üçüncü bölümde 4.6 milyona geriledi. Bu indirmelerin yüzde 13.7’si Birleşik Krallık’ta gerçekleştirildi. Muso’nun analizine göre, Amazon sadece ilk bölümden 3.2 milyon sterlin zarar etti.

Grand Tour Game of Thrones’u geride bıraktı

The Guardian’a konuşan Muso CCO’su Chris Elkins, Grand Tour’un ilk bölümünün korsan yollarla en çok indirilen TV programı olduğunu açıkladı. Elkins, farklı platformlardaki rakamlar da dikkate alındığında programın korsan izleme konusunda Game of Thrones’u bile geride bıraktığını belirtti. Muso CCO’su programın gördüğü ilginin normal üstü olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER