Teknoloji

Yeni Gorilla Glass Victus düşüş ve çiziklere karşı çok daha dayanıklı

gorilla glass victus

Corning, mobil cihazlar için hazırladığı en yeni dayanıklı cam çözümünü duyurdu. Gorilla Glass Victus adını taşıyan yeni cam, çizilmelere karşı selefi Gorilla Glass 6’ya kıyasla iki kat daha dayanıklı. 2 metreden düşüşlere karşı dayanıklı olması da Victus’un dikkat çeken özellikleri arasında bulunuyor. Corning, en dayanıklı camların bile genellikle 0,8 metreden düşüşe dayanamadığına dikkat çekiyor.

Gorilla Glass, şimdiye kadar 45 marka tarafından 8 milyardan fazla cihazda kullanıldı. Tüketiciler için dayanıklılığın çok önemli bir konu olduğunu belirten Corning, Victus’un hem çizilmeye hem de düşmeye karşı seleflerinden çok daha dayanıklı olduğunun altını çiziyor.

Corning’in kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü John Bayne, Victus için şu ifadeleri kullandı: “Düşen telefonlar bozulmuş telefonlara dönüşebiliyor. Biz camlarımızı geliştirdikçe telefonlar daha fazla düşseler bile hayatta kalmaya devam edebiliyor, ancak daha fazla görülür çiziğe sahip oluyor. Bu da cihazların kullanışlılığını etkileyebiliyor. Uzmanlarımızdan tek bir hedefe odaklanmak yerine camı hem düşmeye hem de çizilmeye karşı daha güçlü hâle getirmelerini istedik. Sonuçta da karşımıza Victus çıktı.”

Apple Corning’e milyonlarca dolarlık yatırım yapsa da, Gorilla Glass Victus ilk olarak Samsung tarafından kullanılacak. Victus’un belirgin bir fark yaratıp yaratmadığı ise zaman içinde anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER