Eğlence

GoPro QuikStories ile videoları otomatik olarak düzenliyor

gopro quikstoriesGoPro CEO’su Nick Woodman, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarda şirketinin mobil uygulamaları için büyük güncellemerin sözünü vermişti. Woodman’in sözünü verdiği güncellemeler sonunda gün yüzüne çıkmaya başladı. GoPro QuikStories adını taşıyan yeni özelliğini hem kendi adını taşıyan mobil uygulamasına hem de Quik uygulamasına ekledi.

QuikStories sayesinde GoPro kamera sahiplerinin çektikleri görüntüler, kısa süre içinde paylaşıma hazır videolara dönüşebilecek. Kamera akıllı telefona bağlandıktan sonra GoPro uygulamasının ana ekranının aşağıya doğru sürüklenmesiyle QuikStories çalışmaya başlayacak. Videolar otomatik olarak eklenen efekt, geçiş ve müziklerle cilalandıktan sonra kullanıcılar tarafından paylaşılabilecek.

GoPro’dan yapılan açıklamaya göre, QuikStories’in sihrinin altında özelleştirilmiş algoritması bulunuyor. Bu algoritma fotoğraf ve videolardaki ilginç anları yakalıyor. Algoritma seçtiği görüntülerin altına otomatik olarak uygun müziği de ekleyebiliyor. Uygulama görüntülere eklenebilecek filtreler konusunda da çeşitli seçenekler barındırıyor.

GoPro QuikStories tarafından düzenlenen görüntüler kullanıcılar tarafından özelleştirilebiliyor

Kullanıcılar diledikleri takdirde, QuikStories tarafından hazırlanan videolar üzerinde düzenleme yapabiliyor. Kullanıcılar kliplere yazı ekleyebiliyor, tarz değişikliği yapabiliyor, videoların süresini kısaltabiliyor, görüntüyü yeniden düzenleyebiliyor, klipleri hızlandırabiliyor veya yavaşlatabiliyor veya çalan şarkıyı değiştirebiliyor. GoPro’nun QuikStories özelliğine hem iOS hem de Android’deki GoPro uygulamaları üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER