Teknoloji

GoPro Karma drone geri çağrılıyor

gopro karma

gopro karmaGoPro ilk drone’u Karma’yı geri çağırdığını duyurdu. 799 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu insansız hava aracının 23 Ekimde gerçekleşen piyasaya çıkışından beri satılan yaklaşık 2 bin 500 adet ürünün bu geri çağırmadan etkilendiği kaydedildi.

Go Pro az sayıda durumda, Karma ürünlerinin havada uçuş işlemi sırasında güç kaybettiğini kaydetti. Şimdiye kadar bu bozukluktan kaynaklanan herhangi bir yaralanma veya mal hasarının gerçekleşmediği dile getirildi.

Geri çağrılan GoPro Karma drone’ları doğrudan GoPro’ya teslim edilebilecek veya satın alınan mağazaya iade edilip para geri alınabilecek. Şu an için şirket, geri verilen ürünler için sağlam bir model sunmuyor. Sorunun çözülmesine kadar ürün sevkiyatının durdurulduğunu söylemekle yetiniyor.

GoPro yöneticileri geçen hafta gerçekleştirilen kazanç raporu telekonferans oturumunda Karma ile ilgili üretim sorunlarından bahsetmişti. Ancak herhangi bir geri çağırma veya güçle ilgili sorundan bahsedilmemişti. Şirketin CEO’su Nick Woodman, konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada ABD Tüketici Ürünleri Güvenlik Komisyonu ve Federal Havacılık Yönetimi ile yakın ilişki içinde çalıştıklarını kaydetti. Ayrıca müşterilerine verdikleri rahatsızlıktan dolayı çok üzgün olduklarını, geri getirme ve para iadesi konularında mümkün olduğu kadar kolaylık sağlamak istediklerini de sözlerine ekledi.

Drone arenasında DJI’yi yenmek hedefiyle yola çıkan GoPro için bu geri çağırma büyük bir darbe oldu. Aksiyon kamera üreticisinin geçen hafta açıkladığı finans raporu da pek parlak görünmüyordu.

İLGİLİ HABERLER