Teknoloji

Google’dan yeni bir güvenlik katmanı: Safe Browsing

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Safe Browsing adını verdiği internette güvenli gezinme servisi kullanıcılara zararlı yazılım barındıran sitelerle rastgele karşılaşmalarını engelleyecek şekilde bir kara liste sunuyor. Google’ın üzerinde çalıştığı yeni özellikte indirilen dosyalar kara listedekiyle karşılaştırılıyor. Böylelikle daha fazla koruma isteyen kullanıcılara istedikleri bir nebze de olsun sunulmuş oluyor.

Chrome, Firefox ve Safari internet tarayıcılarına entegre edilebilen bu servis ziyaret ettiğiniz siteleri Google’ın kara listesiyle karşılaştırıyor. Böylelikle zararlı yazılımların bilgisayarlara yüklenmesine karşı yeni bir güvenlik katmanı eklenmiş oluyor. Google zararlı yazılım bulundurduğunu bildiği sayfa adreslerinin veritabanını elinde bulunduruyor. Siz bir linke tıkladığınızda bu link Google’ın elindeki veritabanında sorgulanıyor, eğer bir uyuşma yoksa sorun da yok demek. Eğer sonuçta bir uyuşma görünürse, aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşıyorsunuz.

Eğer bu güvenlik özelliğinden yararlanmak istemiyor, Google’ın ziyaret ettiğiniz her site hakkında bilgi sahibi olmasını istemiyorsanız, Chrome ve Firefox için aşağıdaki yolları takip ederek bu özelliği kapatabilirsiniz.

Firefox ? Edit > Preferences

Chrome ? chrome://settings/browser bağlantısını ziyaret edin

İlgili – Chromium Blog

İLGİLİ HABERLER