Teknoloji

Google’dan korsan saldırısına uğramış web siteleri için yardımcı rehber

Google korsan saldırısına uğramış web sitelerine yardım amacıyla özel bir site hazırladı. Çeşitli makalelerin ve videoların yer aldığı bu ortam, web sitesi sahiplerine korsan saldırısından sonra işleri yeniden eski hâline getirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Bir web sitesinin onarılması ve yeniden eski hâline getirilmesine dair çeşitli komutların yer aldığı web sitesi fazla teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılar için de korsan saldırının ne olduğu ve sitelerini onarmaları için gerekli eleman bulma konusunda da yardımcı bilgiler içeriyor.

google-korsan-130313

Google’ın bu işe girişmesindeki temel amaç arama sonuçlarında bazı sayfa sonuçlarının altında ara sıra rastladığımız ve o sayfanın bilgisayar için zararlı olabileceğine dair uyarı mesajlarının kaldırılması. Google, hazırladığı yardımcı bilgiler dizisini bir web sitesinin söz konusu zararlı mesajdan arındırılması amacıyla yeniden incelenmeye nasıl gönderileceğine dair bilgilerle sonlandırıyor.

Google’ın bu adımı geçtiğimiz ay Facebook, Microsoft, Twitter ve Apple gibi şirketlerin sitelerine ve sistemlerine gerçekleştirilen korsan saldırıların hemen arkasından geldi. Google’ın hazırladığı makaleler dizisi korsan saldırılar hakkında bilinci artırma niteliği de taşıyor, saldırıya uğramış olan web sitelerinin yeniden güçlenerek eski hâline gelmesini ve gelecekte bu tip sorunlarla tekrar karşılaşmamasını da hedefliyor.

İlgili >> Google Geliştiriciler Blogu, Google Hacked

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER