Teknoloji

Google’dan Gmail ile ilgili gizlilik suçlamalarına yanıt geldi

Google’ın popüler e-posta servisi Gmail’de kullanıcılara ait e-postaları içerik bakımından tarama işleminden geçirdiğine dair haberler ortaya çıkmış ve ABD’li tüketici hakları koruma organizasyonu Consumer Watchdog, şirketin bu durumu geçtiğimiz ay ABD’de bir mahkemeye sunduğu raporla kabul ettiğini öne sürmüştü.

gmail-logo-040613

Söz konusu raporda Google’ın ”425 milyon Gmail kullanıcısının, bir diğer kullanıcıya e-posta gönderdiği zaman, e-posta içeriğinin gizli kalmasını beklememesi gerekiyor.” ifadesini kullandığı belirtilmiş ve bu sözler bir itiraf olarak tanımlanmıştı. Consumer Watchdog bu raporun ardından e-posta hesabındaki kişilerin gizliliğine önem veren kullanıcılara Gmail’i kullanmama çağrısında bulunmuştu.

Söz konusu iddiaların tüm dünyada büyük olay yaratmasının ardından Google’dan konuya ilişkin resmi bir açıklama geldi. Açıklamada kullanıcıların güvenlik ve mahremiyetinin Google için son derece ciddi ve önemli bir konu olduğu; son dönemde bunun aksini iddia eden haberlerin ise tamamen gerçek dışı olduğu ifade edildi. Google’dan gelen ve aşağıda tamamını okuyabileceğiniz basın açıklamasının Gmail kullanıcılarını ne kadar rahatlattığını görmek için ise biraz daha zaman gerekiyor.

BASIN AÇIKLAMASI

?Kullanıcılarımızın mahremiyeti ve güvenliğini bizim için son derece ciddi ve önemli bir konudur, son dönemde bunun aksini iddia eden haberler ise tamamen gerçek dışıdır. Gmail için geliştirdiğimiz güvenlik ve mahremiyeti özellikleri endüstriye öncülük edecek derecede ileri düzeydedir ve söz konusu koruma herhangi bir Gmail kullanıcısına e-posta gönderen herkes için geçerlidir.?

İLGİLİ HABERLER