Teknoloji

Google’ın yeni Android reklamları yeni Nexus’un beklenen çıkışından günler önce yayınlandı

google-android-reklam-141014

Google mobil işletim sistemi Android için hazırladığı üç yeni reklam filmini yayınladı. Üç reklamda da kullanılan “Birlikte ol. Aynı olma.” sloganının önümüzdeki dönemde Android’in yeni sloganı olması muhtemel gözükürken, animasyon karakterleri Google’ın mesajını izleyicilere eğlenceli bir biçimde iletiyor. En yeni Android sürümü Android L’yi yayınlamaya hazırlanan Google, yeni reklamlarıyla farklı cihaz üreticilerinin olduğunu ancak tüm cihazların Android’le çalıştığını vurguluyor

Söz konusu reklamlardan bir tanesinde beş karakter bir otobüs durağında beklerken bir telefon sesi duyuluyor. Telefon bir süre çalmaya devam ettikten sonra ortaya çıkan telefonda Android L arayüzünün kullanılmış olması dikkat çekerken, reklam bitmeden önce “Her türden insana, her türden telefon” mesajı ekranda beliriyor. Reklamda gösterilen telefonun yakında duyurulması beklenen 5.92 inç’lik Nexus 6 olabileceği de iddia ediliyor.

Google’ın HTC ile birlikte hazırladığı Nexus 9 tabletin 15 Ekimde resmiyet kazanması beklenirken, şirketin tablet için 399 dolar fiyat biçtiği söyleniyor. Android L işletim sistemi barındıracak olan Nexus 9 ile birlikte Nexus 6’nın da gün yüzüne çıkması ihtimaller arasında sayılıyor. Google’ın yeni reklamlarını Apple’ın iPad etkinliğinden hemen önce yayınlaması ise potansiyel alıcılara piyasada iPad dışında tabletler olduğunu da hatırlatması bakımından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER