Teknoloji

Google mülteci ve göçmen krizi için yardım kampanyası başlattı

google-yardim-kampanyasi-170915-2

Dünya, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülen en büyük mülteci ve göçmen krizini yaşıyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan trajik ölümlerin ardından dünya kamuoyunun daha fazla dikkatini çeken krizle mücadelede insani yardım kuruluşlarının çabaları büyük önem taşıyor. Google da başlattığı bağış kampanyasıyla söz konusu yardım kuruluşlarına daha geniş kapsamlı destek sağlanmasına çalışıyor.

Tüm ziyaretçilerini bağış yapmaya davet eden Google, 5 milyon avro toplanana kadar gelecek her bağışa karşılık aynı miktarda bağışta bulunacak. Böylelikle insani yardım kuruluşlarına toplamda 10 milyon avroluk katkı sağlanması amaçlanıyor.

Google aracılığıyla toplanan bağışlar, sığınmacı ve göçmenlere yardım sağlayan dört sivil toplum kuruluşu arasında paylaşılacak. Söz konusu kuruluşlar ise şunlar: Sınır Tanımayan Doktorlar, Uluslararası Kurtarma Komitesi, Çocukları Kurtarın Vakfı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği.

Bağışta bulunmak için Google’ın oluşturduğu özel sayfayı ziyaret etmek gerekiyor. Dünyanın en büyük ve en etkili şirketlerden biri olan Google’ın elindeki geniş imkanları göçmen ve mülteciler için seferber etmesinin artan duyarlılığı maddi bir desteğe dönüştürüp dönüştüremeyeceği, zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER