Teknoloji

Google’ın kültür ve sanat uygulaması insanlara sanatsal benzerlerini gösteriyor

google yapay zekaGoogle yapay zeka yardımıyla mevcut servislerinde kullanıcılarına ilginç özellikler sunmaya devam ediyor. Bu özelliklerin en yenisi ise şirketin kültür & sanat uygulamasında kendisini gösteriyor.

Google Arts & Culture uygulamasına eklenen “Portremi Bul” isimli özellik, kullanıcıların özçekimlerini yapay zekâ ile işliyor ve uygulamanın geniş koleksiyonu içinde kullanıcıya en çok benzeyen resmi buluyor. Ardından kullanıcının özçekimi ve benzer sanat eseri yan yana gösteriliyor. Benzerlik seviyesi yüzde olarak söz konusu fotoğrafın üzerine ekleniyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu görseli sosyal medya üzerinden paylaşabiliyor.

Geçtiğimiz eylül ayında My Modern Met sitesinde yayınlanan bir makale, müzelerde kendilerine benzeyen resimlerin önünde poz veren insanların varlığını göstermişti. Google’ın uygulaması, bu imkânı herkese sunuyor.

Google yapay zeka destekli özelliği henüz her yerde kullanıma sunmadı

Google yapay zeka teknolojisi kimi zaman ilginç benzerlikler yakalasa da, sosyal medyada paylaşılan görsellerde gerçek kişiler ve sanat eserleri arasında bağ kurmak pek kolay olmuyor. Özellik ilk etapta Google Arts & Culture’ın Android uygulamasına eklenmiş durumda. Ancak Türkiye’deki Android cihazlar ile henüz bu özellikten yararlanmak mümkün olmuyor. Bu da Google’ın kademeli bir dağıtımı tercih etmiş olabileceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER