Teknoloji

Google Workspace uygulamaları için yeni görünüm ve özellikler dağıtımda

google workspace
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google geçtiğimiz yıl I/O konferansı sırasında Workspace bulut uygulamalarının görünümünü ve fonksiyonlarını yenileme planlarından bahsetmişti. Bu doğrultuda hazırlanan yeni Gmail tasarımı dağıtıma çıkmış durumda. Google Drive’ın yeni arama filtreleri de tüm kullanıcılara açılıyor. Sıra şimdi de Google Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamalarına gelmiş gibi görünüyor.

Bu yeni yaklaşımın teması “smart canvas” (akıllı tuval) olarak adlandırılıyor. Notion gibi bazı üretkenlik uygulamalarından ilham almışa benzeyen Google, kullanıcılara birden fazla aracı aynı ekranda “birleştirmek” ve iş arkadaşlarıyla uzaktan birlikte çalışabilmek için daha fazla araç sunuyor.

Çeşitli ofis uygulamalarını birleştirmek, Google’a kurumsal alandaki etkinliğini artırma konusunda yardımcı oluyor. Microsoft da Office uygulamaları için Fluid güncellemeleriyle benzer bir yaklaşımla hareket ediyor.

Google geçtiğimiz sonbaharda yapay zekâ tarafından oluşturulan formül önerilerini “matematik için otomatik doldurma” adıyla duyurmuştu. Google sıradaki adımın ise otomatik düzeltmeye benzer olduğunu belirtiyor. Söz konusu özellik yakında Google E-Tablolar uygulamasında kullanıcılara sunulacak ve kullanıcılara formüllerini düzeltmeleri ya da hataları yakalamaları kolaylaşacak.”

google workspaceGoogle Dokümanlar uygulamasında ise kullanıcılar “sayfasız format” ile tanışacak. Standart bir A4 kağıt boyutundaki sayfa yerine kullanıcılara sınırsız bir alan sunulacak. Bu alanın boyutu kullanılan alana uygun şekilde genişleyecek ya da küçülecek. Google’dan verilen bilgiye göre; sayfasız formatta kullanıcılar metin genişliğini seçebilecek. Tüm sayfasız formatlı belgelerde seçilen genişlik uygulanacak. Metin genişliği seçimi, ortak çalışılan dosyalardaki görünümü etkilemeyecek.

google workspaceGoogle yeni Workspace özelliklerinin dağıtımını önümüzdeki iki hafta içinde tamamlamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER