Teknoloji

Google Dokümanlar, Slaytlar ve E-Tablolar’da sık kullanılan araçları bulmayı kolaylaştırıyor

google workspace

Google Workspace seti içinde yer alan bazı uygulamalarda sıklıkla kullanılan araçların daha hızlı bulunmasının önünü açıyor. Kullanıcıları menüler ve araç çubukları içinde gezinmekten kurtarmayı hedefleyen bu özellik, “gelişmiş araç bulucu” adını taşıyor.

Bu özellik ilk olarak Google Dokümanlar, Slaytlar ve E-Tablolar uygulamalarında kullanıcılarla buluşuyor. Bir arama çubuğu şeklinde kullanıcıların karşısına çıkan özellik, büyüteç ikonuyla sembolize ediliyor. Buna ek olarak, uygulamaların standart araç çubuğunun sol üst kısmındaki “Menüler” etiketi de yeni araca erişimi mümkün kılıyor.

Arama çubuğunun kapsül şeklindeki tasarımı, Google’ın Material Design 3 adını taşıyan en yeni görsel diliyle örtüşüyor. Bu özellik kullanılan Workspace uygulamasına bağlı olarak popüler araçları öneriyor. Örneğin; Dokümanlar uygulamasında “Sayfa Kurulumu”, E-Tablolar uygulamasında “Satır ve Sütun Ekleme” ve Slaytlar uygulamasında da “Temayı düzenle” gibi seçenekler öneriliyor.

google workspace

Buna ek olarak; kullanıcılar isim, soru veya tanımlarla da araç araması yapabilecek. “Bu dosyayı en son kim görüntüledi?” sorusu sorulduğunda kullanıcıların karşısına Etkinlikler paneli çıkacak.

Yeni araç bulma aracı, “bul & değiştir” aracına da ev sahipliği yapacak. Bu araç tüm arama sonuçlarının altına sabitlenecek. Arama çubuğuna dokunmak, eski arama terimlerini gösterecek. Buna ek olarak, uygulanabilir araçların yanında da klavye kısayolları gösterilecek. Böylelikle sık kullanılan araçların kısayollarının akıllara kazınması kolaylaşacak.

Yeni Google Workspace özelliğinin dağıtımı kademeli şekilde yapılacak

Google Workspace kullanıcılarının bu yeni özelliğe erişimi kademeli şekilde gerçekleşecek. 25 Mayıs itibarıyla araç bulucunun tüm Workspace ve bireysel Google hesaplarına dağıtımının tamamlanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER