Teknoloji

Google’dan e-postaya ihtiyacı olmayan işletmeler için ücretsiz Workspace paketi

google workspace

Google Workspace uygulama takımının ücretsiz versiyonunu duyurdu. Bu özel versiyon, Workspace Essentials Starter adını taşıyor. Bu pakette Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Chat gibi uygulamalara Gmail olmadan erişilebilecek.

Kişisel Google hesaplarıyla bu uygulamalara erişim mümkün olsa da, resmi bir ürünün varlığının güvenlik konusunda sistem yöneticilerine yardımcı olacağı söylenebilir. Buna ek olarak, Workspace Essentials Starter ile ekip yönetimi de kolaylaşacak gibi görünüyor.

Google’ın konuyla ilgili blog yazısında kullanıcıların Essentials Starter’a mevcut e-posta hesaplarıyla kaydolabileceği ve daha sonrasında projelerde birlikte çalışacakları iş arkadaşlarına davet gönderebileceği belirtildi. Google her kullanıcıya 15 GB Drive depolama alanı sağlayacak. Bu alan medya dosyalarının paylaşımı için çok büyük olmasa da; belge, tablo ve slaytlar için yeterli seviyede. Planda e-posta olmasa bile çalışanların Chat ve Meet aracılığıyla iletişim kurmaları mümkün olacak.

Google’ın açıklamasında Workspace Essentials Starter’ın çalışanların kendi üretkenlik araçlarını seçmesini kolaylaştırmak ve modern ortak çalışma araçlarını iş hayatına getirmek amacıyla hazırlandığı belirtildi.

Destek sayfasında verilen bilgiye göre, yeni planı en fazla 25 kişilik ekipler kullanabilecek. Google Workspace Essentials Starter’ın dağıtımını haftalara yayacak ve bazı bölgelerde şubat ayının ortasına kadar paketin kullanıma sunulmayacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER