Teknoloji

Google Who’s Down uygulamasını test ediyor

google-whos-down-311015

Gençsiniz ve kendinizi oldukça kötü hissediyorsunuz. Peki insanların bundan haberdar olmasını nasıl sağlayacaksınız? Google’ın halihazırda sadece davetiyeyle üye kabul ettiği ve test süreci devam eden Who’s Down isimli uygulama doğrudan bu ihtiyaca cevap veriyor.

Danny Trinh’in Free isimli uygulamasına bir hayli benzeyen Who’s Down ile kullanıcılar moral bozukluklarını tek bir dokunuşla tüm arkadaşlarına duyurabiliyor. Arkadaşlarından dönüş almakta zorlanan kullanıcılar, belli konulara özel Hangout sohbetleri başlatarak arkadaşlarıyla iletişime geçebiliyor.

Who’s Down halen davetiyeyle kabul ettiği için test sürecinde bir platform olarak nitelendirilebilir. Ancak servisin iOS ve Android uygulamaları şimdiden yayınlanmış durumda. Bu uygulamaları Türkiye mağazalarından indirmenin mümkün olmadığını da belirtmekte fayda var.

Who’s Down’a kayıt olurken e-posta adresi ve okul ismi gibi bilgiler isteniyor. Bu da Google’ın yeni servisiyle daha genç kullanıcıları hedef kitlesine yerleştirdiğini gösteriyor.

Google’ın gençlere ulaşma konusunda Facebook ve Apple gibi rakiplerinin gerisinde kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Zira rakiplerinin elinde bulunan Facebook Messenger, WhatsApp ve iMessage gibi mesajlaşma araçlarının bir muadili Google’ın elinde bulunmuyor. Dolayısıyla şirketin gençleri kucaklamak için çeşitli deneyler yapması kulağa mantıklı geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER