Teknoloji

Google ekranı kaplayan uygulama yükleme reklamları gösteren mobil sitelerin sıralamasını aşağıya çekecek

google-arama-reklam-020915

Mobil web ile ilgili pek çok problem bulunuyor. Bu problemler içinde en sinir bozucu olanlardan birisi de, bir arama sonucuna tıklandığında ekranın tamamının uygulama yükleme reklamıyla kaplanması. Küçük ve görülmesi güç “x” ikonunun tutturulamaması ve tuzağa düşülmesi de oldukça sık karşılaşılan bir durum.

Bu tuzağa karşı sonunda önlem alan Google, söz konusu reklamları çok fazla gösteren sitelerin “mobil uyumlu” olmaktan çıkarılacağını açıkladı. “Mobil uyumlu” etiketini kaybetmek, internet siteleri için Google sıralamalarında aşağıya düşmek anlamına geliyor.

Gelirlerinin önemli bir kısmını arama sonuçlarında reklam satarak elde eden Google, başka türdeki uygulama yükleme reklamlarıyla bir sorunu olmadığının altını çizdi. Geleceğin insanları web sitelerine yönlendirmekten ziyade uygulamalara yönlendirmekte olduğunu farkeden Google’ın bu açıklamayı yapması kulağa oldukça doğal geliyor.

Facebook ve Twitter, halihazırda uygulama yükleme reklamları çerçevesinde mükemmel bir yapı oluşturuyor ve Google’ın da benzer bir yapı oluşturmakta istekli olduğu biliniyor.

İLGİLİ HABERLER