Teknoloji

Google TV için kişiselleştirilebilir profiller ve izleme listeleri yolda

google tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Birden çok kişinin yaşadığı evlerde Google TV deneyimi yakında daha kullanışlı hâle gelecek. Ev halkı için ayrı profiller oluşturmanın mümkün hâle geleceği belirtilirken, izleme listeleri ve kişiselleştirilmiş Google Asistan desteği de planlanan yenilikler arasında yer alıyor.

Google TV’de daha önce birden fazla Google Hesabı’na giriş yapmak ve servisleri birden fazla hesapla kullanmak mümkün oluyordu. Ancak içerik önerileri, izleme listesi özelliği ve Google Asistan’ın çalışması tamamen ana hesap sahibinin aktivitelerine bağlıydı. Kişiselleştirilmiş profillerle birlikte her kullanıcıya kişiye özel tavsiyeler sunulacak.

Google tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, özelliğin dağıtımının gelecek ay başlayacağı belirtildi. Chromecast sahiplerinin yanı sıra TCL ve Sony’nin Google TV uyumlu modellerinde de bu özellikten yararlanılabilecek. Daha önce indirilen uygulamalar ve bunların giriş bilgileri, yeni profillerde de kullanılabilecek. İnternet devi bir süre önce de çocuk profillerini kullanıma sunmuştu.

google tvGoogle TV için planlanan bir diğer yenilik de ortam modunda kullanılabilen “hızlı bakış kartları”. Bu özellik sayesinde TV, bekleme durumundayken hava durumu, haberler, spor istatistikleri gibi konularda bilgileri barındıran kartlar görmek mümkün olacak. Bu ekranda podcast, müzik ve fotoğraflar için kısayollar da sunulacak.

İLGİLİ HABERLER