Teknoloji

Google Tone Transfer sıradan sesleri müziğe dönüştürüyor

google tone transfer

Google yapay zekâ ve makine öğrenme teknolojisiyle ilginç ancak bir o kadar da etkileyici şeyler yapıyor. Şirketin bu teknolojilerle yaptığı en son deney, herhangi bir sesin makine öğrenmesi yardımıyla müzikal bir kesite dönüştürülmesini mümkün kılıyor. Google bu özelliği Tone Transfer adıyla sunuyor.

Tone Transfer, makine öğrenmesi algoritmalarını kullanarak insan sesini, kuş cıvıltısını, tencere tava gürültüsünü veya başka herhangi bir sesi, kısa ve basit bir besteye dönüştürebiliyor.

Sadece 15 saniyelik bir ses kaydının ardından Tone Transfer çalışmaya başlıyor. Ardından kullanıcılar flüt, saksafon, keman veya trompet ile çalınmış bir müzik duyuyor.

Tone Transfer, bir Android telefon veya bilgisayar üzerinden denenebiliyor. Buraya tıklayarak Tone Transfer’in web sayfasına ulaşabilirsiniz. Özelliği denemenin en kolay yolu ise kullanıcıların kendi mırıldanmalarını kaydetmesi. Kısa bir mırıldanma kaydı, kısa süre içinde bir şarkıya dönüşebiliyor.

Kaydın gönderilmesinin ardından devreye yapay zekâ giriyor. Bir süre sonra gönderilen ses, enstrümanlarla çalınmış ve düzenlenmiş bir şekilde yeniden kullanıcılara dinletiliyor. Kullanıcılar farklı enstrümanlarla yapılmış kayıtları da duyabiliyor.

Google Tone Transfer ile daha iyi sonuçlar elde etmek için biraz zaman ayırmak gerekiyor. Ancak bu noktada Tone Transfer ile “oynamanın” gerekten keyifli olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER