Teknoloji

Google’ın görüşme kaydetme özelliği için yazılı kayıt detayı

google telefon görüşme kaydetme

Google Telefon uygulamasının en son versiyonunda henüz duyurusu yapılmamış görüşme kayıt özelliğinin daha fazla detayı ortaya çıktı. 9to5Google‘ın haberine göre, bir kod parçacığı yakında eklenecek olan özelliğin görüşmenin yazılı kaydını çıkarmayı da destekleyeceğini gösteriyor.

Google Pixel 4 modelinde de Ses Kaydedicisi uygulaması benzer şekilde görüşmenin kaydını yazıya dökebiliyor. XDA Developers sitesi de görüşme kayıt özelliğini Pixel 4’te çalıştırmayı başarmış, ancak yazılı kayıt almayı başaramamış.

Yeni ortaya çıkarılan kod, Google’ın görüşme kayıt özelliğinin Android 10’da yer almasını engelleyen güvenlik ve gizlilik tarafındaki karışıklıkların üzerinden nasıl gelmeye çalıştığı hakkında da fikir veriyor. Kod parçacıkları, uygulamanın kullanıcıyı yerel yasalara uyma konusunda uyaracağını gösteriyor. Aynı zamanda görüşmenin kaydedildiğine dair kısa bir ses klibi görüşmeyi yapanlara dinletilecek.

google telefon görüşme kaydetme
Görsel: XDA Developers

Kaydedilmiş görüşmeler, XDA Developers’ın belirttiğine göre arama kayıtları üzerinden dinlenebilecek. Aynı zamanda başka yerlerde dinlemek isteyenler için .wav formatında dışa aktarım imkanı da bulunuyor.

Hâlâ bilinmeyen bir nokta da bu işlevin ne zaman çıkacağı. Bu kadar büyük ve ses getirecek bir özellik, Google’ın Pixel cihazları için sözünü ettiği yeni özellikler sunma sözü için de en kuvvetli adaylar arasında bulunuyor. Google Telefon uygulaması şu anda Google Pixel, Android One ve Xiaomi’nin Avrupa pazarında sattığı telefonlarda varsayılan telefon uygulaması olarak geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER