Teknoloji

Google Tayvan’daki uygulama iade davasını kaybetti, paralı uygulama satışı yapmıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz haziran ayında Tayvan’ın başkenti Taipei’nin şehir yönetimi kullanıcılara bir ürünü yedi gün boyunca denemelerine izin veren ve bu süre içinde kullanıcıların beğenmedikleri ürünü iade etmelerine olanak sağlayan yerel yasaya uymayan çeşitli şirketlere yönelik şikayette bulunmuştu. Apple, App Store’un politikasında değişiklik yaparak Tayvan’daki müşterilerine bir uygulamayı satın aldıktan sonra geçen yedi günlük süre için geri ödeme hakkı tanımıştı. Microsoft da aynı işi Xbox Live için yapmıştı. Ancak Google 15 dakikalık iade sürecini değiştirmeye yanaşmadı ve ülkede paralı uygulama satma işini durdurdu.

İş mahkemeye gitti ve sonuç olarak Google’a 1 milyon Tayvan doları (59558 TL) ceza kesti. Ardından temyiz süreci başladı, o da geçtiğimiz hafta bitmeden sonuçlandı. Google temyiz sürecini de kaybetti. Taipei şehir yönetimi bir açıklama yayınladı ve “Google’ı Tayvan’ın yasalarına ve Android Market üzerinde paralı uygulamaların satışına yeniden başlayarak tüketicilerimizin haklarına saygı göstermesi konusunda uyarıyoruz.” şeklinde bir uyarıda bulandı.

Google tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. Kesilen cezanın da şirketin mâli durumunu zorlamayacağı ortada. Üstelik Android Market’te paralı uygulamaların satılmadığı tek ülke Tayvan değil, bildiğiniz gibi paralı uygulamalar Türkiye’ede de satılmıyor.

İlgili – Times of India

İLGİLİ HABERLER