Teknoloji

Google Takvim web uygulamasına etkinlik oluşturmayı kolaylaştıran araçlar

Google Takvim mobil web uygulamasına etkinlik oluşturmayı kolaylaştıran araçlar

Google Takvim uygulaması için bir yeniliğin duyurusunu yaptı. Kullanıcılar etkinliklerine daha fazla detay ekleme imkanına sahip olacak. Google Takvim’e etkinlik oluşturma özelliği ilk kez geçen yıl getirilmişti. Şimdi bu özellik eklentilerle daha iyi hâle getiriliyor. Bunların arasında yeni planlama özellikleri, Tanım ve Konum gibi bilgileri eklemeyi sağlayan açılır bilgi ekleme kutuları da bulunuyor.

Google Takvim uygulaması için sunduğu yenilikleri G Suite blogunda detaylandırdı. Şirketin belirttiğine göre, Google Takvim kullanıcıları açılır kutular üzerinden etkinlikler için detayları ekleyebilecekler. Dosya ekleri, misafirler için izinler sağlama, renk ve görünürlük gibi unsurlarla etkinlikleri özelleştirme de bunların içinde yer alıyor.

Takvim kullanıcılarının etkinlik oluşturma sırasında yararlanabilecekleri çeşitli seçenekleri var. Etkinliğe renk ve başlık atama, görünürlüğünü belirleme, etkinlik için davetli ve konum ekleme, etkinlik yaratıcısının ne kadar meşgul olduğunu gösterme, etkinlik için bildirimler ekleme ve bunun gibi seçeneklerle liste uzuyor. Bu en son değişiklikle Google, etkinlik oluştururken dosya ekleri iliştirme, izinleri belirleme, bildirimler gibi unsurları özelleştirme gibi imkanları da açılır kontrol pencereleri sayesinde sunuyor.

Google Takvim web uygulamasına etkinlik oluşturmayı kolaylaştıran araçlar

Ayrıca Google, Takvim’in “Zaman Bul” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bölümünü de iyileştirdiğinin altını çiziyor. Bunun sayesinde her katılımcı için uygun bir zaman aralığı belirlenebiliyor. Sonuç olarak güncellemeyle birlikte bir Takvim kullanıcısı için en yararlı işlevler aynı pencereye toplanmış oluyor. Tek bir pencereden etkinlik eklemek ve etkinliği özelleştirmek mümkün hâle geliyor.

Bu yeni imkanlar Google Takvim web sürümüne otomatik olarak eklenecek. Dağıtımın G Suite’in yeniliklerini hızlı şekilde almayı seçen alanlara hemen yapılacağı kaydedildi. Tüm dağıtım ise 23 Temmuz’u takip eden üç gün içinde başlayacak. Tüm G Suite müşterileri bu yeniliklere erişme fırsatı yakalayacak.

İLGİLİ HABERLER