Teknoloji

Google Takvim’e “ofis dışında” seçeneği eklendi

google takvimGoogle Takvim kullanıcıları bundan böyle tatilde oldukları sırada gerçekleşen veya gerçekleşecek olan bir toplantıya katılım bildirmek zorunda kalmayacak. Takvim uygulaması, Google’ın “dijital huzur” programı çerçevesinde kullanıcının toplantıya katılmaya uygun olmadığını otomatik olarak bildirecek.

Takvim uygulamasının kullanıcıları diledikleri takdirde diğer kişileri tatilde olduklarından haberdar etmek için özel bir “ofis dışında” mesajı oluşturabilecek. Bu mesajın oluşturulmasının ardından Google, kullanıcılara Takvim üzerinden gönderilen toplantı davetlerini otomatik olarak geri çevirecek. Google’ın yapay zekâsı başlıklarından hareketle hangi etkinliklerin “ofis dışı” olarak etiketlenmesi gerektiğini anlayacak ve bu doğrultuda etkinlik tipini değiştirebilecek.

Takvim uygulaması artık kullanıcılarına çalışma saatleri ayarları konusunda da daha fazla kontrol imkanı sunuyor. Kullanıcılara haftalık takvimlerini iş takvimleriyle eşleştirme fırsatını daha önce sağlayan uygulama, artık her günde farklı saatleri çalışma saati olarak işaretlemeyi de mümkün kılıyor. Çalışma saatlerini belirlemek için saat dilimini ve etkinlik geçmişini kullanan Google, gerektiğinde önerilen takvimlerde ayarlama yapabiliyor.

Google Takvim uygulamasına eklenen yenilikler G Suite kullanıcılarına dağıtılmaya başladı. İş ve özel yaşam dengesini ayarlamaya yardımcı olması beklenen özelliklerin kısa süre içinde tüm kullanıcılarla buluşması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER