Teknoloji

Google Takvim Hedefler ile insanların kişisel gelişime vakit ayırmasını sağlayacak

Google Takvim, 2016 itibarıyla 10. yaşını kutluyor. Pek çok kişinin hayatını düzenleyen en önemli araçlar arasında bulunan servis, kullanıcılarının hayatında tam düzeni sağlamadan gelişimini sonlandıracak gibi gözükmüyor. Google Takvim için duyurulan en yeni özellik olan Goals (Hedefler), kullanıcıların yeni bir dil öğrenmek veya egzersiz yapmak gibi kişisel gelişim aktiviteleri için zaman ayırmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

google takvim hedefler

Google Takvim Hedefler özelliğinden faydalanmak için öncelikli olarak kullanıcılardan bir “hedef” belirlemeleri isteniyor. Örneğin, hedefiniz spor salonuna daha fazla gitmek olsun. Takvim, bu noktada kullanıcılara haftada kaç kez spora gitmeyi istediğini, hangi zaman dilimlerini tercih edeceğini soruyor. Ardından kullanıcının mevcut programı inceleniyor. Uygun boşluğun bulunmasının ardından hedeflenen aktivite söz konusu zaman aralığına yerleştiriliyor. Kullanıcılar tamamlayamadıkları veya to an için uğraşmayı istemedikleri hedefleri günün ilerleyen zamanlarına öteleyebiliyor. Daha sonra takvime manuel olarak eklenen bir etkinlikle çakışan hedef etkinlikleri de otomatik olarak erteleniyor.

Standart hedefler arasında “Egzersiz yap” veya “Bir yetenek geliştir” gibi seçenekler bulunuyor. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde kendi özel hedeflerini de oluşturabiliyor. Kısacası uygulamayı okumaya, oyun oynamaya veya genel olarak rahatlamaya zaman ayırma amacıyla kullanmak da mümkün. Google’dan yapılan açıklamada Takvim’in zamanla kullanıcı aktivitelerini programlama konusunda daha yetenekli hâle geleceği belirtildi. Örneğin, öğlenden sonraya yerleştirildiğinde sürekli ertelenen bir aktivite bir süre sonra başka bir zaman diliminde konumlandırılacak.

google takvim hedefler

Hedefler özelliğine Google Takvim’in iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER