Teknoloji

Google’ın Street View ve Google Earth’de ulaştığı etkileyici nokta

google earth

Google’ın Street View ve Google Earth projeleri için gezegenin büyük bir kısmını fotoğrafladığı bilinen bir gerçek. Ancak ilk kez Google, dünyanın ne kadarlık kısmının fotoğrafını çektiğinin bilgisini paylaştı.

CNET tarafından verilen habere göre, 16 milyon kilometrelik Street View görüntüsü ve 93 milyon kilometrekarelik Google Earth görüntüsü oluşturuldu.

Özellikle Google Earth rakamı etkileyici görünüyor. Google, insanların yaşadıkları bölgelerin yüzde 98’lik bölümünün görüntüsünün alındığını söylüyor. 16 milyon kilometrelik Street View görüntüsü de onun Apple gibi, benzer şekilde Apple Haritalar’da, iOS 13 ile birlikte sokak fotoğrafları göstermeye başlayan rakiplerinin epey önüne yerleştiriyor. Apple’ın Google’ın ulaştığı milyonlarca kilometrelik kapsama ulaşması için epey yol alması gerekecek.

Tabii ki, paylaşılan rakamlar Google’ın tüm dünyayı uygulamaları ve servisleriyle kapsamaya yönelik çabalarının da hangi noktaya ulaştığını gösteriyor. Her ne kadar Street View ve Google Earth’deki uydu görüntüleri her gün kullanılmasa da, Google Maps servisinin büyük bir kısmını oluşturuyor.

CNET’e konuşan Google Maps ürün direktörü Ethan Russell, görüntülemenin yaptıkları işin merkezinde yer aldığını, bunun tüm harita oluşturma sürecinin temeli olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER