Teknoloji

Google kısıtlı sayıda geliştiriciyi Soli Projesine davet ediyor

Google, Soli Projesini ilk olarak I/O 2015’te gözler önüne çıkarmıştı. Yaklaşık üç ayın ardından projenin kapılarını geliştiricilere açmaya karar veren şirket, ilk etapta Soli’nin geliştirici kitiyle ilgilenebileceğini düşündüğü az sayıda geliştiriciyi projeye davet etti.

İlk aşamanın oldukça kısıtlı çerçevede yürütüldüğünü söyleyen bir Google sözcüsü, bu yıl içinde beta sürüm için daha geniş kapsamlı bir davette bulunmayı planladıklarını sözlerine ekledi. Kısacası, Google henüz herkesi Soli Projesine kabul etmese de, programın çapının eninde sonunda genişleyeceği görülüyor.

Soli Projesinin altında Google’ın ATAP biriminin imzası bulunuyor. Soli ilk bakışta gerçeklikten çok uzak bir teknoloji demosu gibi gözükse de, şirketin Soli’ye ilişkin planları oldukça somut. Gücünü çok küçük bir işlemciden alan Soli, radar benzeri yetenekleri sayesinde en ufak parmak hareketlerini dahi algılayabiliyor.

Soli Projesi, parmakların konumunun tespiti ve hareketlerinin algılanmasıyla çok kapsamlı etkileşimlerin mümkün kılınmasını amaçlıyor. Projenin hayata geçmesi durumunda parmak hareketleriyle cihazları kontrol etmek daha yaygın bir eyleme dönüşecek. Başparmağı işaret parmağına sürtmek sayfada aşağıya inmeyi, ikisini birbirine dokundurmak sayfadaki bir ögeyi seçmeyi sağlayabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER