Teknoloji

Google özelleştirilmiş elektronik ayakkabısını SXSW’de sergiledi

Google’un giyilebilir elektronik aygıtlara olan ilgisi biliniyor. Google Glass bir yılı aşkın zamandır gündemde ve bu yılın sonlarında tüketicilerle buluşmayı hedefliyor. Şirket her ne kadar son kullanıcılarla buluşmayacak olsa da, diğer giyilebilir alternatiflerle de deney seviyesinde ilgileniyor. SXSW etkinliğinde sergilenen ayakkabı buna bir örnek. Bir çift Adidas marka ayakkabı ivmeölçer, jiroskop, basınç sensörü ve mikrofon gibi akıllı telefonlardan alışık olduğumuz çeşitli sensör ve modüllerle modifiye edilerek ortaya böyle bir akseuar çıkarılmış.

google-shoes-110313

Konuşan ayakkabı adından da anlaşılacağı üzere kullanıcısıyla konuşuyor, ona hareketlerine bağlı olarak çeşitli geri bildirimlerde bulunuyor. Yazılımında yer alan bir dizi “if-and” döngüsü yardımıyla özelleştirilen ve ortam koşullarını algılayarak ona göre geri bildirimde bulunması sağlanan ayakkabı Bluetooth üzerinden Android cihazıyla da haberleşiyor. Ayakkabı, kendisini sergileyen Google temsilcisini atletik aktiviteler konusunda da teşvik etmeye çalışıyordu. Eğer kullanıcı hareket etmezse ayakkabıdan “horluyorum” veya “eğer unuttuysan, sol sağ sol sağ” gibi sözlerle onu harekete geçirmeye çalışıyor.

Ayakkabı deneyi Google’ın SXSW’ye katılan genç kitleyi bilgisayar teknolojilerine ve yazılım geliştirmeye yönlendirme yolunda dikkat çekici bir adım olma amacını taşıyor. Ayrıca bu deney Google’ın çevrim içi reklamcılığı geliştirmek ve okuyucuların ilgisini artırmak amacıyla kurduğu Art, Copy & Code projesinin parçası olma niteliğini taşıyor. Bu proje Google ve iş ortaklarının tüketicilerin ilgisini en çok çeken konseptleri de bulmasına yardımcı olma amacı taşıyor. Google bu proje kapsamında reklamcılığın sınırlarını zorlayıcı çeşitli deneylerin gerçekleştirildiğini söylüyor.

Art, Copy & Code projesi Google’ın SXSW etkinliğindeki ana malzemesi olma niteliğini taşıyordu. Google’ın spor temasını işlediği standda bu ayakkabının yanı sıra bir basketbol sahası ve engelli koşu parkuru da yer alıyordu. Google insanların geliştirme çalışmalarına daha fazla ilgi göstermesini istese de, şirketin SXSW “Oyun Alanı” bölümünde insanları fiziksel aktivitelerde de bulunmaya teşvik etmeye çalıştığını görmek güzel. Ayakkabı herhangi bir şekilde piyasaya çıkmayacak, ancak Google bu deneye ait detayları halka açarak belki başkalarının böyle bir ürün geliştirmesine vesile olabilir.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER