Teknoloji

Google web sitelerini sinir bozucu reklamlar konusunda uyaracak

google reklamİnternet kullanıcıları, Google’ın yeni girişimi sayesinde daha az sinir bozucu reklamla karşılaşabilir. Şirket birkaç hafta içinde internet sitelerine sundukları reklamların sinir bozucu olup olmadığı konusunda geri bildirim vermeye başlayacak. Google Reklam Deneyimi Raporu ile web sitelerine söz konusu reklamlarının değerlendirilmesi konusunda daha fazla veri sağlayacak.

Nefret edilen reklamlar konusunda akıllara ilk gelen başka bir pencerede açılan reklamlar oluyor. Coalition for Better Ads (Daha İyi Reklamlar Koalisyonu) tarafından yapılan araştırmaya göre, insanlar genellikle başka pencerelerde açılan reklamları gördükten sonra bir web sitesini ziyaret etmeyi bırakıyor veya reklam engelleyici yüklüyor. Bu da internet siteleri için para kaybı anlamına geliyor.

Google internet sitelerini mobil versiyonlarının karışık olup olmadığı konusunda da uyaracak. Coalition for Better Ads’in araştırması, mobil versiyonlarda tek sıkıntının başka pencerelerde açılan reklamlar olmadığını ve kullanıcıların küçük ekranlardaki reklam yoğunluğundan da rahatsız olduğunu gösteriyor.

Google reklam gösterimi için standart belirlenmesini destekliyor

Google’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, sinir bozucu reklamların daha makul reklamlarla değiştirilmesinin önemine dikkat çekildi. Bu sayede hem büyük hem de küçük tüm içerik sahiplerinin sürdürülebilir çevrim içi reklamlara sahip olabileceği belirtildi. Şirket bu doğrultuda reklam gösterimi için daha iyi standartların belirlenmesini desteklediğinin de altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER