Teknoloji

Google’dan çocukların okumasına yardım edecek Android uygulaması

google read along

Google, ilkokul öğrencilerinin okuma yeteneklerinin gelişimine yardımcı olmak için hazırladığı Read Along isimli Android uygulamasını 180 ülkede erken erişime açtı. Söz konusu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Google’ın yazıdan sese ve konuşma tanıma teknolojilerini kullanan Read Along, okuma iletileri ve oyunlar aracılığıyla çocuklara geri bildirim sağlıyor. Uygulama hâlihazırda aralarında İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve Hintçenin de bulunduğu dokuz dili destekliyor.

Read Along ilk olarak 2019’un mart ayında Hindistan’da “Bolo” adıyla kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Read Along’da çocuklara “uygulama içi okuma arkadaşı” olarak tanımlanabilecek Diya isimli bir karakter yardımcı oluyor. Google, Diya’yı şu sözlerle anlatıyor: “Diya çocuklara pozitif ve kuvvetlendirici geri bildirimler veriyor. Tıpkı bir ebeveyn veya öğretmen gibi. Çocuklar bir kelime veya cümlenin telaffuzu konusunda Diya’dan tek bir dokunuşla yardım alabiliyor.”

Google, Read Along ile toplanan ses verilerinin analizinin cihaz üzerinde gerçekleştirildiğinin ve kendi sunucularına gönderilmediğinin de altını çiziyor. Read Along çevrimdışıyken de çalışabilse de, yeni hikayeler indirebilmek için internet bağlantısı gerekiyor. Giriş yapılmadan da kullanılabilen Read Along da reklam veya uygulama içi satın alma bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER