EğlenceTeknoloji

Destiny 2 PlayStation 5 ve Xbox Series X’e geliyor

destiny 2 xcloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Destiny 2, yeni nesil oyun konsolları PlayStation 5 ve Xbox Series X‘te de oyuncularla buluşacak. Konuya ilişkin açıklama, oyunun geliştiricisi Bungie tarafından yapıldı. Oyunun yeni nesil konsollar için ne zaman yayınlanacağı şu an için bilinmiyor. Bungie, yeni nesil konsollar için oyunda değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusunda da bilgi vermiş değil.

Destiny 2’nin, en azından teorik açıdan, PlayStation 5 ve Xbox Series X üzerinde oynanabilmesi her türlü mümkün olacaktı. Her iki konsolda da eski oyunlarla uyumluluk özelliğinin sunulacağı daha önce açıklanmıştı.

Sony, PlayStation 5’in PlayStation 4 için hazırlanan 4 binden fazla oyunun büyük kısmını çalıştırabileceğini belirtmişti. Xbox Series X’in de Xbox One oyunlarını “Smart Delivery” programı kapsamında destekleyeceği biliniyor. Yine de, Bungie’nin Destiny 2’yi yeni nesil konsollara uygun biçimde optimize etmesinin güzel bir adım olduğunu söylemek gerekiyor.

Bu sürecin nasıl işleyeceği konusunda ise akıllarda bazı soru işaretleri mevcut. Destiny 2 geçtiğimiz sonbaharda “ücretsiz oyun” modeline geçmiş ve bu yılın başlarında da Fortnite tarzı sezonluk savaş biletleri sunmaya başlamıştı. Bu değişiklikler Bungie’nin 2019’un ocak ayında eski yayıncısı Activision ile yollarını ayırmasının ardından gerçekleşmişti.

Geçtiğimiz ağustos ayında çapraz kayıt özelliğini hayata geçirmiş ve Destiny 2 hesabının PS4, Xbox ve PC arasında taşınabilmesini mümkün kılmıştı. Dolayısıyla kullanıcıların hesaplarını yeni nesil konsollara da rahatlıkla taşıyabilmesi bekleniyor.

Yeni nesil konsol sahiplerinin eski nesil konsol sahipleriyle birlikte oynamasına izin verilip verilmeyeceği de belirsizliğini koruyor. Yeni nesil konsolların daha gelişmiş teknik özelliklerden yararlanmasının bir tür “haksız rekabet”e yol açabileceği belirtiliyor. Satın almaların transferi de belirsizliğini koruyan noktalar arasında bulunuyor.

Destiny 2 için sonbaharda yeni paket geliyor

Hâlihazırda çapraz kayıt özelliği farklı platformlar arasında hesap taşımaya izin verse de, oyun içi içerikler için her platformda ayrıca bir lisans satın almak gerekiyor. Bu da oyuncuların PC üzerinde son genişletme paketlerini satın alsalar bile PS4’te ücretsiz unsurlara bağlı kalmalarına yol açıyor. Kısacası genişleme paketi sadece satın alındığı mecrada kullanılabiliyor.

Bu durum yeni nesil oyun konsollarının da işin içine girmesiyle birlikte biraz daha karışacak gibi görünüyor. Ancak Bungie’nin eylül ayında yayımlanacak Destiny 2 resmi 3. yıl paketiyle satın alınan unsurları transfer etmenin bir yolunu sunması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER