Ulaşım

Koronavirüs salgını Uber’i de vurdu

uber türkiye koronavirüs

Uber, 2020’nin ilk üç aylık dönemini 2.9 milyar dolar zararla kapattı. Bu meblağ, şirketin son üç çeyrekteki en yüksek zararı oldu. Uber koronavirüs etkisini oldukça yoğun şekilde hissettiği bu dönemi 3.54 milyar dolar gelir elde ederek tamamladı.

Şirketin omurgasını oluşturan ulaşım hizmetinin gelirlerinde yüzde 3 oranında bir düşüş yaşandı. Yemek teslimatı yapan Uber Eats servisinin gelirleri ise yüzde 54 oranında arttı. Karantina döneminde restoranların sadece al-götür veya paket servis için açık olması, bu artışın temel faktörü olarak öne çıkıyor.

Uber’in ana faaliyet alanı olan ulaşım servisi ise koronavirüs nedeniyle uygulanan karantina önlemlerine bağlı olarak büyük yara aldı. Şirket kısa bir süre önce 3 bin 700 tam zamanlı çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı. The Information sitesinde yer alan habere göre, Lime ile yapılan yatırım anlaşması çerçevesinde bisiklet ve scooter birimi Jump’ta görev yapan 400 çalışanla da yollar ayrılacak.

Uber koronavirüs salgınının olası etkileri konusunda yatırımcıları daha önce uyarmıştı. Şirketin CEO’su Dara Khosrowshahi, salgının patlak vermesiyle birlikte pek çok büyük şehirdeki yolculuk rezervasyonlarında yüzde 70’e varan düşüşlerin yaşandığını belirtmişti. Yıllık bazdaki rezervasyon kaybının yüzde 80 seviyesinde olduğu ve Uber Eats’in artan iş hacminin bu kaybı telafi etmeye yetmediği ifade ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER