Teknoloji

Google Project Ara modüler akıllı telefon projesini askıya alıyor

google project ara
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google project araGoogle kamera, pil gibi bileşenlere özel değiştirilebilir modüllerle bir telefon yapma imkanı sağlayan girişimi Project Ara ile ilgili çalışmaları askıya aldı. Reuters ve Recode tarafından verilen haberlere göre, şirket bu teknolojiyi diğer iş ortaklarına lisanslayabilir, ancak kendisi bir telefon çıkarmakla uğraşmayacak. Bu kararın Google’ın donanım geliştirme çalışmalarını eski Motorola başkanı Rick Osterloh’un altında birleştirme çabalarının bir parçası olduğu söyleniyor.

Project Ara’nın her zaman şüpheli bir ticari umut kaynağı olarak görüşmesine rağmen, çıkan bu haber şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü Google daha bu yılki I/O konferansında modüler konseptinin ilerlemesine yönelik yeni bir çaba ortaya koyduğunu göstermiş, sonbaharda geliştirici versiyonunun, 2017’de ise son kullanıcılara özel ilk cihazın çıkacağının işaretini vermişti. Ara telefonu, Google’ın kendi ürettiği ilk bireysel tüketici telefonu olabilirdi. Ancak görünen o ki, Nexus programının bile geleceğinin şüpheli olduğu, Google’ın telefonlarını Pixel markası altında çıkaracağının söylendiği bir ortamda, Ara için de şirket içinde gelecek pek parlak görünmedi.

Google Project Ara ilk olarak bundan yaklaşık üç yıl önce Motorola tarafından duyurulmuştu. Başlangıçta şirketin Gelişmiş Teknolojiler ve Projeler grubu altında tasarlanan bu proje, Motorola Mobility’nin Lenovo’ya satılmasından sonra da Google’ın çatısı altında kalmıştı.

İLGİLİ HABERLER