Teknoloji

Google Project Ara akıllı telefonlarının çıkışını 2016’ya erteledi

google-project-ara-spiral-2-prototip-150515-24

Google özelleştirme imkanı oldukça geniş olan Project Ara akıllı telefon donanımının çıkışını 2016 yılına erteledi. Ara ekibi dün attığı mesajla gecikmeyi ve bu yıl içinde modüler telefon projesini Porto Riko’da test etme planlarını ötelediklerini Twitter üzerinden duyurdu.

Google’ın konuyla ilgili açıklamasında değişikliğin nedeni olarak ekibin Ara’yı gerçeğe dönüştürmeye yönelik yoğun çalışmaları gösterildi. Şirket, düşündüklerinden çok daha fazla iterasyonun bulunduğu şeklinde bir tweet attı.

https://twitter.com/ProjectAra/status/633358044517154816

Project Ara ile kullanıcıların akıllı telefonlarının işlemci, kamera, vb. temel parçalarını yerinden çıkararak farklılarıyla değiştirmelerine, böylelikle telefonun tamamını değiştirmek yerine sadece ihtiyaç duydukları parçaları değiştirmelerine imkan tanıyor. Mobil telefon için bambaşka bir yaklaşım sunan Project Ara’nın çalışan bir prototipi geçtiğimiz mayıs ayında I/O konferansında gösterilmiş ve ziyaretçiler arasında büyük heyecan yaratmıştı.

Project Ara’nın bir tüketici ürününe dönüşmesi beklenenden biraz daha uzun zaman alıyor. Google başlangıçta 20 ile 30 kadar Ara modülünün pilot bölge olarak belirlenen Porto Riko’da test edilmeye başlamasını planlıyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER