Manşetler

Google+ özel URL açılımı başlatıldı, sayfamıza daha kolay ulaşacaksınız

Google’ın sosyal ağ servisi Google+ üzerinde yavaş yavaş hayata geçirdiği özel URL desteğinin kapsamı dün gelen bir güncellemeyle birlikte daha da genişledi; daha fazla marka ve doğruluğu kanıtlanmış kişisel kullanıcı Google+ ana sayfalarının üzerinde “Sayfanız için şu özel URL’nin onayı alındı” şeklinde başlayan bir mesaj ile karşılaşıyor. Görünüşe göre, bu özel URL açılımı kapsamında seçim kullanıcıya bırakılmıyor, sadece Google tarafından önceden seçilmiş URL uzantıları tercih edilebiliyor.

Teknoblog’un Google+ üzerinde bulunan sayfasında da benzer bir bildirimle karşılaştık. Sağolsun Google bizim için “teknoblog” uzantısını önceden ayırmış, biz de oldukça kısa süren bir kayıt işleminden sonra bu özel URL’yi kaydettirmeyi başardık. Artık Google+ sayfamıza http://google.com/+teknoblog adresinden daha kolay şekilde ulaşabileceksiniz. 

Bu arada yukarıda adres seçiminin kullanıcıya bırakılmadığını söyledik, ancak bununla birlikte kullanıcıya itiraz hakkı sunuluyor. Google’ın belirlediği URL’yi almak için adımlara başladığınızda başka bir URL talep etmek için özel bir bağlantı göreceksiniz. Burayı takip ederek Google’ın belirlediği uzantıya itiraz edebilir ve yeni bir tane belirlenmesi yönünde talepte bulunabilirsiniz. Ne var ki, Google’ın belirlediği politika sosyal ağ üzerinde kullanıcıları yanıltabilecek adreslere mümkün olduğu kadar izin vermemek yönünde kurulmuş durumda.

İlgili >> Google+ (Saurabh Sharma)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER