Manşetler

Google+ profil ve sayfaları için kısaltılmış adresler kullanıma sunuluyor

Google’ın açıklamalarına bakılırsa sosyal ağ servisi Google+’nın kullanım oranı giderek yükseliyor. Google burayı daha çekici bir yer hâline getirmek için sürekli adımlar atıyor, ancak bir şeyi yapmak için biraz geç kaldığını söylemek gerek. O da Google+ kişilerinin profil sayfalarına doğrudan ulaşmayı sağlayacak özel adreslerin (URL) sunulması. Halbuki Facebook ve Twitter’da bu sosyal ağların ana alan adlarının devamına kullanıcı adını ekleyerek belirli bir kişinin veya kuruluşun hesabına ulaşmak mümkün. Google+’daki profil sayfalarının adreslerine baktığımızda bir hayli uzun olduğunu ve hatırlaması zor rakamlar içerdiğini görüyoruz.

Neyse ki, bu durum yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Google+ üzerinde bir yazı kaleme alan Google çalışanı Saurabh Sharma Google+ üzerindeki kullanıcı profil sayfalarına veya özel sayfalara doğrudan ulaşmayı sağlayacak, hatırlanması kolay URL’lerin sunulmaya başlandığını açıkladı. Kademeli olarak kapsamı genişletilecek bu kısa URL servisinden ilk olarak ünlü hesapları veya tanınmış markaların sayfaları yararlanacak. Bu şekilde kapsam başlangıçta kısıtlı tutulacak ve sistemin düzgünlüğü test edilecek. Henüz açıklanmayan bir zamanda ise her Google+ kullanıcısı veya sayfası kısaltılmış adresleri kullanmaya başlayacak.

Yeni URL yapısı http://plus.google.com/+britneyspears veya http://plus.google.com/+Delta şeklinde olacak. + işaretinin URL içine eklenmiş olması şekil açısından güzel duruyor, ancak insanların URL yazarken çok sık kullandığı bir işaret olmaması başlangıçta alışkanlıkla ilgili zorlukların yaşanmasına neden olabilir.

İlgili >> Google+

İLGİLİ HABERLER