Manşetler

Google Play üzerindeki yorumlara geliştiriciler de cevap yazabilecek

Uygulama mağazalarında yorumlama sistemleri genellikle tek taraflı işliyor. Yani kullanıcılar uygulamalarla ilgili yorumlarını özgür bir şekilde dile getirebiliyor, ancak buna karşın uygulamayı geliştirenler gelen eleştirilere aynı ortamda cevap verme fırsatı bulamıyor. Birçok yazılımcı ve yayıncı bu durumdan muzdarip; neyse ki Android tarafında işler biraz onların istediği yolda ilerlemeye başlıyor.

google-play-store-android (580 x 385)

Google’ın Android Geliştiricileri blogu üzerinden yaptığı duyuruya göre, geliştiriciler de bundan böyle gelen kullanıcı yorumlarına cevap verme fırsatı bulacak. Bu sayede kullanıcı deneyimini etkileyen sorunların belirlenmesi ve çözümüne öncelik verilmesi sağlanacak, ayrıca uygulamaları daha da iyi hâle getirmek ve yeni özellikler eklemek için fikir alışverişi yapılmış olacak. Aslında Google geliştiricilerin kullanıcı yorumlarına cevap vermesi imkanını yaklaşık bir yıl önce test etmeye başlamıştı. Tüm eksiklik ve hataların giderilmesiyle birlikte bu özellik de herkesin kullanımına sunulmuş oldu.

Google Play Store, App Store veya Windows Phone Mağaza olsun, hangi uygulama mağazasının yorumlar bölümüne bakarsanız; kullanıcıların uygulamaları yorumlama konusunda bir hayli ilgili ve istekli olduğunu görürsünüz. Bu yorumların bir kısmı gerçekten hakkını veren yorumlar olurken, bazıları da haksız sayılabilecek nitelikte eleştiriler olabiliyor. Google’ın bu alanda yazılımcılara cevap hakkı tanımasıyla birlikte nelerin olacağını hep beraber göreceğiz. Tahmin ediyoruz ki, Google’ın rakipleri de bu yeni özelliğin sonuçlarını yakından takip edecektir.

İlgili >> Android Geliştiricileri Blogu

İLGİLİ HABERLER