Teknoloji

Google Play Store’da oyun ve uygulama hesaplarını silmek kolaylaşıyor

google play store

Bazı uygulama ve oyunları deneyimlemek için bir hesap oluşturmak gerekiyor. Ancak bu hesaplardan kurtulmak bir sorun olabiliyor. Google Play, bu soruna bir çözüm getiriyor.

Şubat 2024 tarihli Google Sistem Güncellemesi, uygulama mağazası Play Store‘a kullanışlı bir ekleme yapıyor. Bu ekleme sayesinde kullanıcılar hesap veya veri silinmesini daha kolay şekilde talep edebilecek.

Google’ın değişiklik kaydında konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Artık Geliştirici sitesine giden doğrudan bağlantıyı tıklayarak Uygulama Ayrıntıları sayfasından veri ve hesap silme talebinde bulunabilirsiniz.”

google play store

Bu değişiklik ilk kez duyulan bir şey değil. Google geçen yıl geliştiricilere, hesap oluşturulmasını destekleyen uygulamaların, kullanıcıların söz konusu uygulama ve web aracılığıyla bu hesabı ve ilgili verileri silmesine izin vermesi gerektiğini bildirdi. Şirket o dönemde bu sürecin bir örneğini de paylaşmıştı.

Google Play Store için önemli bir gizlilik eklemesi

Kısacası Play Store için gecikmiş ancak gizlilik açısından önemli bir eklemenin yapıldığı söylenebilir. Bunun uygulama geliştiricilerini de kendi iç çözümlerini geliştirmeye teşvik edebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER